Farmartjänst är framtidens lösning

 3 juli, 2014

ppvidinge_top

Farmartjänst Uppvidinge är det lilla företaget som står fast rotat i landskapet och som vet att kvalitet är nyckeln till framtiden. Farmartjänst-entreprenörernas kunskaper och unika handlag ger dem återkommande uppdrag inom allt från grönyteskötsel, snöröjning och framförande av lastmaskiner till hantering av den känsliga naturen i flera småländska naturreservat. Och det är bara början!

uppvidinge_small
Det är högsäsong för Farmartjänst Uppvidinge när FT Nyheter fångar den nytillträdde Verksamhetsledaren Sven-Ivar Svensson och intervjuar honom på en trappa i centrala Åseda i södra Småland. Lite varstans i landskapet omkring det vackert belägna samhället arbetar ett dussin Farmartjänst-entreprenörer och säsongsanställda med allt som hör sommaren till: grönyteskötsel, trädgårdsarbete och röjning.

– Här i skogsbygderna är det kanske inte så konstigt att vår verksamhet har två tydliga inriktningar om somrarna, nämligen trädgård och skog, säger Sven-Ivar Svensson. Inom trädgård utför vi många olika typer av uppdrag åt fastighetsbolag och privatpersoner, och det är här våra entreprenörers styrka som flexibla problemlösare kommer väl till pass!

Farmartjänst är lösningen för framtiden

Inom verksamhetsområdet skog så står de privata skogsägarna för en stor del av uppdragen, men företaget arbetar även med att utföra delikata uppdrag i ett flertal naturreservat med länsstyrelsen som beställare. Farmartjänst-entreprenörernas solida landsbygdsbakgrund gör att man från länsstyrelsens sida kan lita på att arbetet blir gjort på rätt sätt och utan att skada naturen, varför Farmartjänst-företaget fått uppdraget under flera år i rad.

– Förutom bra utbildningar på de maskiner och verktyg som krävs så har våra entreprenörer en unik kunskap om det de arbetar med genom sin egen erfarenhet, säger Sven-Ivar Svensson. Även våra privatkunder vet detta och de uppskattar främst att samma kunniga, självgående och effektiva entreprenörer återkommer år efter år. Denna kvalitetsnivå är självklar för oss och vi ser att allt fler fått upp ögonen för hur stabila våra tjänster är – Farmartjänst är lösningen för framtiden!

Snö och bemanning – och fler idéer kommer

uppvidinge_small2
Farmartjänst-entreprenörerna i Uppvidinge har en bred repertoar av utbildningar, varför företaget med lätthet kan ta olika typer av bemanningsuppdrag. Ett exempel på uppdrag som med tiden blivit löpande gäller ett företag för vilket en av entreprenörerna kör lastmaskin under alla delar av året. Vinterhalvåret innebär annars en hel del snöröjning, som man utför både med maskin och för hand.

– Vårt koncept är unikt eftersom våra entreprenörer, som alla är egna företagare, kan anpassa sig efter t.ex. mängden snö, säger Sven-Ivar Svensson och fortsätter: Det är så flexibilitet ska fungera! Som nybliven verksamhetsledare och en av Farmartjänst-entreprenörerna kan jag organisationen utan och innan, och jag har ett antal idéer om hur den flexibiliteten kan användas till våra kunders fördel. Farmartjänst har redan ett kvarts århundrade på nacken och ändå har vi bara precis påbörjat resan!